Start dropdown content
sluiten

Herhaal medicatie

U kunt uw herhaalmedicatie online bestellen op MijnGezondheid.net

 

Naar MijnGezondheid.net

Ik wil meer informatie

Ik wil me aanmelden

U kunt herhaalmedicatie ook bestellen via de receptenlijn

 

013-5282210 

U kunt de receptenlijn 24 uur per dag bellen.

Recepten voor 12.00 ’s middags besteld liggen de volgende werkdag na 15.00 klaar bij uw apotheek.

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

Stel een vraag

U kunt uw vraag stellen op MijnGezondheid.net

Heeft u een vraag of wilt u de uitslag van onderzoek weten, dan kunt u dit ook online doen. Via een e-consult komt de vraag rechtstreeks bij de arts terecht. Deze geeft dan snel antwoord. Maximaal binnen 2 werkdagen. Deze functie is ook handig als de praktijk telefonisch druk bezet is.

Naar MijnGezondheid.net

Ik wil meer informatie

Ik wil me aanmelden

Veel vragen kunt u direct aan onze assistenten stellen.

U kunt telefonisch uw vraag stellen of een uitslag opvragen aan de assistente de gehele dag met uitzondering van de pauze. 

0135-282210

 

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

Inschrijven

Onze praktijk is tijdelijk open voor mensen die van buiten Oisterwijk & Moergestel in bijvoorbeeld een nieuwbouwwijk van Oisterwijk komen wonen. 

Voor mensen die dus al in Oisterwijk en/of Moergestel wonen en een huisarts hebben, blijft de patiëntenstop van toepassing. 

U kunt voor het inschrijven in onze praktijk contact opnemen met onze assistenten. 

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

Tip of klacht melden

Heeft u een compliment over één van de medewerkers of over de praktijk? Bespreek dit dan met de persoon waar het om gaat. Leg uit waar u tevreden over bent. Tips en Complimenten horen wij graag!

Heeft u een klacht?
Bespreekt uw klacht met uw zorgverlener. Komt u er samen niet uit, vul dan het onderstaande klachtenformulier in. U kunt ook een klachtenformulieren krijgen van de doktersassistente. Binnen een week ontvangt u een ontvangstbevestiging en informatie over de afhandeling van de klacht.

Waarover kunt u klagen?
U kunt klagen over zorgverleners en faciliteiten van de huisartsenpraktijk. U kunt een klacht doorgeven over de medische behandeling, de bereikbaarheid, de manier waarop er met u wordt omgegaan of over de voorzieningen in het gebouw etc.

En dan?
Is dit lastig voor u of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. U kunt het klachtenformulier gebruiken op de website van SKGE.

Geschilleninstantie huisartsenzorg
Als u er met uw huisarts en met bemiddeling door de klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (jurist) en uit leden namens de patiënten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris die ook jurist is.

Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend. Meer informatie kunt u vinden op www.skge.nl.

Klachtenregeling
Medewerkers van huisartsen de Voorste Stroom zijn aangesloten
bij Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg.

Postbus 8018, 5601 KA Eindhoven
088 022 91 90
www.skge.nl

 

Tip of klachten formulier

 • Gegevens indiener  Bij het versturen van dit formulier geef ik toestemming dat deze gegevens mogen worden gebruikt ten behoeve van de verwerking van uw tip of klacht
  Uw gegevens zullen niet worden gebruikt voor andere doeleinden en niet worden verstrekt aan derden. Uw gegevens kunnen te allen tijde weer worden verwijderd.
  Voor volledige informatie over het verwerken van uw gegevens zie onze privacystatement


 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom

Hartelijk welkom op onze website.

Huisartsenpraktijk De Beus is een kleinschalige huisartsenpraktijk gevestigd in het pand “de Voorste Stroom” te Oisterwijk. 

Ons team bestaat uit 2 huisartsen en 3 doktersassistentes. Daarnaast werken er 2 praktijkverpleegkundigen (‘POH-somatiek’), een psychologisch medewerkster ('POH-GGZ') en praktijkmanager.

U vindt hier op onze website informatie over de praktijk en de medewerkers. Daarnaast bieden we betrouwbare links naar internetsites over (preventie van) ziekte en gezondheid.

Via deze website (rechtsboven "uw dossier" & MijnGezondheid.net) kunt u ook een afspraak maken bij een van onze medewerkers,  een gerichte vraag stellen via      E-consult en herhaalrecepten aanvragen. I.v.m. het coronavirus kunt u online geen afspraak maken.

Bij vragen staan onze assistentes u graag te woord.

Tot ziens in onze praktijk.

 

 

Griepprik 2020 & maatregelen

** update 28-10-2020 - Landelijk tekort aan griepvaccinaties**

Graag doen wij een beroep op u. 

Dit jaar willen meer mensen de griepprik halen dan in vorige jaren. Het RIVM heeft daarom meer griepvaccins ingekocht. Onze huisartsenpraktijken hebben het maximaal aantal vaccinaties dat besteld mag worden, aangevraagd. Ondanks dat dreigt er echter een (internationaal) tekort aan griepvaccins. 

Daarom doen wij een beroep op onze patiënten tussen de 60 en 70 jaar die geen chronische aandoening hebben. Om kwetsbare patiënten voorrang te kunnen verlenen, verzoeken wij deze groep dit jaar vrijwillig af te zien van een griepvaccinaties. 

Als deze groep  eenmaal gevaccineerd is, kunnen overgebleven vaccins gebruikt worden voor gezonde mensen van 60 tot en met 69 jaar. Aan het einde van de griepprikperiode in december wordt duidelijk of er vaccins over zijn. 
Voor uw medewerking danken wij u. 

Hieronder informeren wij u graag over de aanstaande vaccinatie campagne 2020, de locatie, het tijdstip en de maatregelen i.v.m. het Coronavirus. 

Griep & Pneumokokken

Griep kan ernstige gevolgen hebben. Vooral als u diabetes, een hart-, long- of nierziekte of een verrminderde weerstand heeft. Of als u 60 jaar of ouder bent. De griepprik is de beste manier om u tegen griep te beschermen. Ook als u zich nu gezond voelt. De griepprik zorgt ervoor dat uw lichaam afweerstoffen tegen griepvirussen maakt. Twee weken na de griepprik heeft u genoeg afweerstoffen.

Pneumokokken zijn bacterien die longonsteking kan veroorzaken. Oudere mensen kunnen er sneller en erger ziek door worden, omdat de afweer dan vermindert. Omdat oudere mensen het meest kwetsbaar zijn, ontvangt u als u geboren bent tussen 1941 en 1947 (73 tot 79 jaar) dit jaar voor het eerst een uitnodiging voor de pneumokokkenprik. Vanaf 80 jaar geeft de pneumokokkenprik weinig bescherming. Daarom worden mensen vanaf 80 jaar daarvoor niet uitgenodigd.

Zowel de griep- als pneumokokkenprik beschermen u niet tegen Covid-19. Zij verbeteren wel uw weerstand tegen ziektes. Aan de griep- en pneumokokkenvaccinatie zijn geen kosten verbonden. 

Locatie en tijdstip

Vanwege Corona vinden de vaccinaties plaats op maandag 2 november 2020 in het oude zwembad, de Leye. Adres: De Leije, Vloeiweg 84 in Oisterwijk. 

U wordt per tijdslot opgeroepen op basis van de eerste letter van uw achternaam, zodat wij de drukte en wachtrijen zo klein mogelijk kunnen houden. Wij verwachten u tijdens het tijdslot op het aangegeven tijdstip.

Uw achternaam begint met:

A t/m G  - u mag dan komen tussen 9 en 11 uur
H t/m N - u mag dan komen tussen 12 en 14 uur
O t/m Z - u mag dan komen tussen 15 en 17 uur

Als u niet in staat bent om te komen, wegens immobiliteit of ziekte, wilt u dan contact opnemen met de praktijkassistente. We kunnen dan bij u langskomen. 

Uitnodigingsbrief

Komt u in aanmerking voor alleen de griepprik dan heeft u 1 brief ontvangen. Als u voor beide vaccinaties in aanmerking komt dan heeft u 2 brieven van ons ontvangen.

U dient de ontvangen uitnodigingbrief of uitnodigingsbrieven met uw naam erop, mee te nemen naar de afspraak. Wij moeten u registreren.

Zonder brief is het niet mogelijk om de griep en/of pneumokokkenprik te ontvangen. Heeft u voor zowel de griep als pneumokokken een uitnodigingsbrief ontvangen dan dient u beide brieven mee te nemen.

Extra maatregelen vanwege het Coronavirus

Heeft u een uitnodingsbrief ontvangen en komt u voor de vaccinatie dan vragen wij u vriendelijk, in het belang van uw en onze veiligheid te houden aan de volgende maatregelen

 • heeft u, of iemand in uw huishouden, klachten gerelateerd aan COVID-19 zoals hoesten, (neus)verkoudheid en/of koorts (temperatuur boven 37,5 graden) ? Blijf thuis en bel de assistente voor een alternatief prikmoment.  
 • houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • u krijgt de griepprik in uw bovenarm. Draag daarom kleren waarbij u gemakkelijk uw bovenarm bloot kunt maken
 • volg de aangegeven looproute en  aanwijzingen.

Ook vragen wij u vriendelijk een zelf meegenomen mondkapje te dragen

Wilt u meer weten ?

Lees de informatie op de achterkant van uw uitnodiging. U kunt ook de onderstaande links aanklikken:

Wij vragen uw begrip voor de maatregelen en danken u voor uw medewerking.

 

 

 

Openingstijden

Meer informatie

 •  

  In verband met zwangerschap is huisarts Inge Giesen met ingang van 3 augustus 2020 met verlof.

  Tijdens haar zwangerschapsverlof wordt zij vervangen door huisarts Alexandra Mannaerts.
   

 • Heeft u recent het spreekuur van de huisarts bezocht of telefonisch contact gehad met de huisarts ? 

  Onze huisartsenpraktijk is er in de eerste plaats voor u. Uw mening over de huisarts en de praktijk is daarom heel belangrijk. Door het  invullen van twee vragenlijsten helpt u ons ervoor te zorgen dat de zorg die u van ons krijgt zo goed en prettig mogelijk is.

  U kunt op meerdere punten laten weten hoe u onze huisarts en de praktijk beoordeelt. U kunt uw feedback geven via de onderstaande links.

  Het invullen van de vragenlijsten is anoniem en duurt 5 tot 10 minuten (per lijst). 
  Bij voorbaat dank voor uw medewerking !
   
 • Vanaf 1 juni 2020 nieuw landelijk testbeleid Coronavirus

  Iedereen met milde klachten die passend zijn bij het coronavirus, kan zich vanaf 1 juni laten testen op het coronavirus via één van de testlocaties van de GGD’en. Een afspraak maken voor de teststraat kan via het landelijk telefoonnummer 088-1202.

  Alleen met milde klachten (verkoudheidsklachten zoals neusverkouden, loopneus, niezen, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak) wordt een test afgenomen.

  Zonder klachten heeft het geen zin om een test af te nemen. Meer informatie over het aanvragen van een Coronatest leest u hier op de website van GGD Hart voor Brabant.  

  Bij ernstige klachten die passen bij het coronavirus zoals benauwdheid, koorts, of u voelt dat u steeds zieker wordt, kunt u ons bellen.

 • Tot voor kort kende onze praktijk een patiëntenstop.

  Vanwege de vele verzoeken heffen wij onze patiëntenstop tijdelijk op zodat mensen die van buiten Oisterwijk & Moergestel in bijvoorbeeld een nieuwbouwwijk van Oisterwijk komen wonen, zich bij onze praktijk kunnen inschrijven. 

  Voor mensen die dus al in Oisterwijk en/of Moergestel wonen en een huisarts hebben, blijft de patiëntenstop van toepassing. 

  U kunt voor het inschrijven in onze praktijk contact opnemen met onze assistenten. 

  19-06-2020

   

   

 • Regelmatig bereikt ons het verzoek om een (rijbewijs)keuring te verrichten bij een patiënt in onze praktijk. Volgens het CBR is dit toegestaan.

  Het advies van het CBR is echter niet in overeenstemming met de gedragsregels van de KNMG, die de artsen zelf hebben opgesteld. Daarom kunt u niet bij uw eigen huisarts terecht voor een keuring. Als u geen patiënt bij ons bent kunnen we wel een rijbewijskeuring uitvoeren. Wij kunnen dan fungeren als onafhankelijk arts.

  Meer informatie leest u in dit document.

  Voor het uitvoeren van een Rijbewijskeuring kunt u contact opnemen met RegelZorg via RegelZorg.nl of 088-23 23 300.

   

 • Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan zijn ook wij genoodzaakt als huisartsenpraktijk om vergaande maatregelen te treffen. 


  Mondkapjesplicht i.v.m. Corona

  Helaas gaat het niet de goede kant op met Corona. Het aantal besmettingen stijgt. Ook in onze regio Oisterwijk. Ter bescherming van uw en onze gezondheid is in onze praktijk een met ingang van 1 oktober mondkapjesplicht ingevoerd. U bent als patiënt verplicht om een zelf meegebracht mondkapje te dragen. Dit is een dringend advies van de NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) dat wij opvolgen.

  Onze werkwijze wijkt daarom af van wat u normaal van ons bent gewend. Belangrijk is dat de (huisartsen)zorg beschikbaar blijft voor degenen die dat echt nodig hebben en dat wij met zijn allen proberen het Coronavirus niet verder te verspreiden.

  Overige maatregelen in onze huisartsenpraktijk:

  1. Alle urgente zorg zal gewoon plaats vinden ! Alle niet direct spoedeisende hulp wordt tijdelijk opgeschort.
  2. Patiënten die hoesten, keelpijn hebben, snotteren, kortademig zijn of koorts hebben worden alleen nog gezien als het echt nodig is op de praktijk op een speciaal Corona spreekuur of thuis als de patiënt in een te zwakke conditie is. U krijgt te horen waar en wanneer u gezien wordt. De huisarts zal bij deze contacten beschermende kleding dragen.
  3. Voor mensen die toch naar de praktijk moeten komen staan wij maximaal 1 begeleider toe. Liefst zien wij patiënten alleen.
  4. Ook voor de huisbezoeken zullen wij vragen of tijdens ons bezoek maximaal 1 ander persoon aanwezig is naast de patiënt. Bij spoedeisende gevallen of bij terminale patiënten vragen wij dit ook.

  Deze maatregelen duren voorlopig tot 1 januari 2021.

  Het zal echt niet meevallen om bepaalde zorg uit te stellen, vooral als u zich ongerust maakt. Wij zullen u zo goed mogelijk telefonisch te woord staan. Deze maatregelen nemen wij echt niet voor niets.  Met zijn allen moeten we nu proberen de verspreiding van het Coronavirus in te dammen.

  Daarom, behalve de al bekende maatregelen van vaak handen wassen en hoesten en niezen in de elleboog, willen wij u met klem adviseren: BLIJF THUIS als dit kan. Ga ook niet op visite (bij ouderen), tenzij daar een zeer dringende noodzaak voor is. Doe wat u zelf kunt doen: mijd zoveel mogelijk sociale contacten, ook in vrienden- of familiekring.

  Als huisartsen en medewerkers van de huisartsenpraktijk lopen wij het risico om besmet te raken met het Coronavirus. Als iemand van ons ziek is met luchtwegklachten en/of koorts dan blijft diegene ziek gemeld thuis. Pas als een huisarts of assistente volledig hersteld is en dus NIET meer besmettelijk is voor anderen, zal diegene weer aan het werk gaan. Dit volgens de geldende richtlijnen.

  Vanaf 1 juni nieuw landelijk testbeleid Coronavirus via de GGD

  Iedereen met milde klachten die passend zijn bij het bij het coronavirus, kan zich vanaf 1 juni laten testen op het coronavirus via één van de testlocaties van de GGD’ en. Een afspraak maken voor de teststraat kan via het landelijk telefoonnummer   Bel 0800 – 1202

  Alleen met milde klachten (verkoudheidsklachten zoals neusverkouden, loopneus, niezen, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak) wordt een test afgenomen.

  Bij ernstige klachten die passen bij het coronavirus zoals benauwdheid, koorts, of u  voelt dat u steeds zieker wordt, kunt u ons bellen. 

  Wat kunt u doen bij vragen over ziekte en gezondheid die niet gaan over Corona?

  Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl Daar leest u wat u kunt doen en of u onze praktijk moet bellen. Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan onze praktijk. Ook tijdens deze Coronacrisis kunt u ons in dat geval altijd bellen. Meer informatie leest u hier.

  Deze maatregelen zijn in het belang van uw en onze gezondheid.
  Wij vragen u vriendelijk voor uw begrip.

Medewerkers

Margriet de Beus
Huisarts - BIG.nr. 99065989501

Aanwezig: maandag, dinsdag, woensdag, en vrijdag

Inge Giesen
Huisarts - BIG.nr. 59917597201

M.i.v. 03.08.2020 met zwangerschapsverlof

Alexandra Mannaerts
Huisarts - BIG.nr. 09916194301

Aanwezig : maandag en donderdag

Claire van Trier
Praktijkondersteuner somatiek

Aanwezig: maandag en dinsdag

Ingrid Kusse
Praktijkondersteuner-GGZ

Aanwezig: maandag, dinsdagmiddag, donderdag-en vrijdagochtend (deels voor onze huisartsenpraktijk)

Karlijn Voskamp
Praktijkondersteuner-GGZ
Ingrid van der Stap
Doktersassistente

Aanwezig: maandag, dinsdag en donderdag

Miranda van der Meer
Doktersassistente

Aanwezig: dinsdagochtend, woensdag en vrijdag

Yente Merks
Doktersassistente en spreekuur ondersteuner huisarts

Aanwezig: maandag, dinsdag middag, woensdag, donderdag en vrijdag

Lees meer over Yente

Nielab Saied
Doktersassistente

Aanwezig: woensdag en vrijdag

Harry Quick
Praktijkmanager

Aanwezig: vrijdag

Lees meer over Harry

Thuisarts.nl

Zoekt u specifieke informatie over gezondheid en ziekten?

Voor medische informatie verwijzen wij u graag door naar de website Thuisarts.nl.
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekten.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent

Apotheek.nl

Zoekt u specifieke informatie over medicijnen?

Voor informatie over medicijnen verwijzen wij u graag door naar de website Apotheek.nl.
Apotheek.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over medicijnen.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent

Inloggen in uw medisch dossier?

Met MijnGezondheid.net kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week online zorgzaken regelen bij uw huisarts of apotheek.
Zo kunt u bijvoorbeeld online een afspraak maken, herhaalmedicatie bestellen of een bericht sturen. Hoe gemakkelijk is dat?

Meer informatie over MijnGezondheid.net