« terug naar vorige pagina

Petra van de Looy

Petra van de Looy is werkzaam op dinsdag de gehele dag en vrijdag de gehele dag als POH-S. Zij is in juli 2016 geslaagd voor de opleiding tot POH-Somatiek

Doordat ik jarenlang in deze praktijk als doktersassistente heb gewerkt (sinds 2007) ken ik veel patiënten. Het leek mij bijzonder om patiënten op een ander wijze te mogen begeleiden vandaar dat ik voorjaar 2015 ben ik gestart met de opleiding tot praktijkondersteuner huisarts somatiek (POH-s). Deze opleiding hoop ik in juni 2016 af te ronden met een diploma. Ik ondersteun de huisarts bij het verlenen van zorg aan patiënten met Diabetes Mellitus type II, Astma/COPD en Hart- en Vaatziekten. Tevens adviseer en begeleid ik patiënten bij het stoppen met roken. Het mooie van deze functie is om samen met de patiënt te bekijken wat hij/zij zelf kan doen om met zijn/haar ziekte om te gaan en waar nodig te ondersteunen. Ik werk daarbij volgens de richtlijnen zoals deze zijn opgesteld door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en heb regelmatig overleg met de huisarts over deze groep chronisch zieke patiënten.