« terug naar vorige pagina

Dhr. J. Hoefnagel

Mijn naam is Jan Hoefnagel en ik ben sinds september 2021 in opleiding tot physician assistant (PA) in de huisartspraktijk. Het is een vrij nieuw vak in de gezondheidszorg en het komt erop neer dat ik zelfstandig geneeskundige zorg ga bieden. De PA-opleiding is een hbo-masteropleiding. Gedurende opleidingstijd werk ik onder begeleiding van de huisarts om patiënten te onderzoeken, een diagnose te stellen en hierop een passende behandeling in te zetten. De opleiding duurt tot maart 2024 en aansluitend kom ik ook te werken op de huisartsenpost in Tilburg.
Voordat ik de PA-opleiding volgde, werkte ik als ambulance- en IC-verpleegkundige. De acute zorg is erg dankbaar om te verlenen, maar de zorg in de huisartsenpraktijk vind ik interessanter omdat je patiënten vervolgd en het effect van je behandeling terugziet.